Πως να μειώσω την μερίδα του φαγητού μου

Πολλες φορές έχουμε νιώσει το αίσθημα της πληρότητας και του κορεσμού και έχουμε την αίσθηση ότι έχουμε φάει παραπάνωαπο το φυσολογικό και αυτό ισχύει γιατί όντως έχουμε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα τρφής χωρίς να το έχουμε καταλάβει!

1.Μικροτερο πιάτο : Σερβίρουμε το φαγητό σε μικρότερο πιάτο. Το μεγάλο πιάτο οδηγεί σε μεγαλύτερη κατανάλωσει φαητού. Είναι ενδεικτικό ότι τα τελευταία χρόνια το πιάτο σερβιρίσματος αυξήθηκε απο τα 25cm στα 30cm το οποίο με τη σειρά του οδηγεί στην κατανάλωση μεγαλύτερηςποσότητας φαγητου.

2.Τρώτε αργά : αυξάνουμε το χρόνο του γεύματός μας , διαθέτοντας για αυτό τουλάχιστον 20 λεπτά. Έτσι βηθάμε το σώμα μας να στείλει έγκαιρα το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι χορτάσαμε και να σταματήσουμε. Πρέπει να μάθουμ ενα τρώμε αργά , και να μπορούμε να κουβεντιάζουμεμε τους ανθρώπους πυ βρίσκονται στο τραπέζι. Ένα τρικ είναι ενώ τρώμε να σταματάμε κάθε τρεις μπουκιές για 1-2 λεπτά.

3.Τρώτε χωρίς TV και PC : Όταν τρώμε να μην κάνουμε τίποτα άλλο! Απολαμβάνθμε την κάθε μπουκιά , σα να τρώμε το πιο εκλεκτό έδεσμα! Να μην τρώμε μπροστά στην TV και PC είναι σίγυρο ότι θα καταναλώσουμε μεγαλύτερη μερίδα. Η πλειοψηφία των ερευνών έδειξε ότι υπάρχει συσχέτιση παρακολούθησης TV και παχυσαρκίας , σε διάφορες ηλικίες.

4.Μην παραλείπετε το πρωινό : Ξεκινάμε τη μέρα με ένα πλούσιο πρωινό. Έχει αποδειχθεί ότι η λήψη του πρωϊνου μας προλαμβάνει απο τα τσιμπολογήματα στη διάρκεια της μέρας, το οποίο θα περιέχει ένα τροφιμο ζωικής προέλευσης , μια αμυλούχα τροφή και ένα φρέσκο.

5.Προτειμάτε τα προϊόντα ολικής άλεσης : Τα τρόφιμα αυτά περιέχουν μεγαλύτερο ποσοστό φυτικών ινών , διαστέλουν τα τοιχώματα του στομάχου μετά από ένα γεύμα, με αποτέλεσμα να έρχεται γρηγορότερα το αίσθημα του κορεσμού.

Διαβάστηκε 568 φορές
Κατηγορία Διατροφή
Σοφία Μπαδέκα

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ Α.Τ.Ε.Ι.Θ.

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τροφες κατά της γύρανσης
Web Services & Internet Marketing by Super Web Application